fbpx

MIÉRT A LEGJOBB AZ ACÉL KÉTÉLŰ BOROTVAPENGE?

Gyakran hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy minél több pengés egy borotva, annál simább bőrt eredményez a használata. Ez azonban egyáltalán nem igaz! Ugyanis a tény az az, hogy minél több penge, annál nagyobb a bőrirritáció és a benőtt szőrszálak megjelenése. Egyetlen egy éles borotvapenge elegendő a tiszta borotválkozáshoz.

Sajnos évente több milliárd műanyag borotva és borotva-betét kerül kidobásra. Nem lehet újrahasznosítani, mivel a fém penge a műanyagba van ágyazva. Tehát mindezt a műanyagot elégetik, vagy a természetbe kerül. Ez katasztrófa a környezet számára. 

A nagy borotva gyártó vállalatok, amelyek csak a profitot tartották szem előtt, elfelejtették a hagyományos borotvát. Milliárd számra gyártják az eldobható vagy cserélhető fejes borotvákat, hiszen ebben van a lóvé – fogyasztói társadalom, ugye… 

A borotválkozás szinte meditáció, a napra való felkészülést is jelenti (legalábbis ha ez a reggeli rutinod része). A tradicionális borotválkozás biztosítja a legtisztább borotválkozást, és a legsimább bőrt. Csökkenti a bőr égését, és megelőzhetők vele a benőtt szőrszálak. A klasszikus „wet shaving” (vizes borotválkozás) finomabb a bőrön és csökkenti vagy akár teljesen megszünteti az addig felmerülő kényelmetlenségeket és bőrirritációt.

A borotvapamacs használatának is számos előnye van, levegőt enged a borotvaszappan habjába, így megfelelő textúrájú hab tud kialakulni. Puhítja és felemeli a szőrszálakat, amiket így könnyebb leborotválni. Felmelegíti a bőrfelszínt, könnyebben megnyílnak a pórusok, így pamacsolás közben tisztítja a bőrt, eltüntetve az elhalt hámsejteket.

Gazdaságosabb és fenntarthatóbb a borotvapamacs + borotvaszappan + hagyományos borotva kombináció használata hosszú távon. Kifejezetten környezetbarát és szinte semmilyen hulladékot nem termel.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„BOROTVAPENGE (zsilett penge) – 5db” értékelése elsőként

Your email address will not be published. Required fields are marked

borotvapenge BOROTVAPENGE (zsilett penge) –...

500 Ft

Select your currency
HUF Magyar forint
EUR euró