fbpx
Magyar gyógyszerész kutató intézetben kifejlesztett saját receptúránk, az ATX COLLAGEN kapszula célzottan a bőr egészségének javítására összpontosít. Az I-es típusú hidrolizált marha kollagén peptid az Astaxanthinnal kombinálva egymást erősítve, jótékony hatást mutathat a bőr öregedési folyamatának megakadályozásában vagy megfordításában. Ezt alátámasztva 44 egészséges alanyon végzett tanulmány kimutatta, hogy az Astaxanthin (2 mg / nap) és a kollagén-hidrolizátum (2 mg / nap) 12 héten keresztül történő kombinációja javítja az emberi bőr rugalmasságát.{1} A Sophora Japonica kivonat valamint a C-vitamin egyedi kombinációja a bőr felépítésére és mögöttes egészségére hat. Szervezet szinten a kollagén termelésének támogatásával működik, miközben javítja és megerősíti a bőr szerkezetét, erősíti a hajszálerek rugalmasságát, véd a káros szabadgyököktől (káros UV sugarak, dohányfüst, szmog, stressz…) fokozza az immunválaszt.

Hivatkozás:
1. Sergio Davinelli et al. (2018): Astaxanthin in Skin Health, Repair, and Disease: A Comprehensive Review, Nutrients 2018, 10(4), 522; https://doi.org/10.3390/nu10040522

Kollagént, C-Vitamint, Rutint és Asztaxantint tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula felnőttek részére.

Az Asztaxantin egy a természetben megtalálható karotinoid, amely fellelhető bizonyos algafajokban, pisztrángban, lazacban és különböző rákfélékben.{1} Jótékony tulajdonságai közé tartozik, hogy lassíthatja a bőröregedését, csökkentheti a ráncok kialakulásának esélyét, valamint védelmet nyújthat a káros UV sugarak ellen (fotoaging), melyek a bőr textúrájának romlásához vezetnek.{2} Erős antioxidáns, ennek köszönhetően gyulladáscsökkentő valamint immunválasz fokozó hatással rendelkezik.{3}  Az ATX javíthatja az emberi arcbőr rugalmasságát, továbbá gátolhatja a bőr túlzott vízvesztését.{9}

A bőr mechanikai védelmét az irhában megtalálható szerkezeti fehérje, másnéven a kollagén biztosítja. Legnagyobb mértékben az irharéteget az I-es és III-as típusú kollagén építi fel. {4} Ám a kor előrehaladtával a felhám szerkezetben az I-es típusú kollagén válik dominánssá.{5} Az ATX COLLAGEN kapszuláink összeállításánál alapos kutatást követően döntöttünk úgy, hogy az Asztaxantint az  I-es típusú kollagénnel kombináljuk.  A kollagén szájon át történő alkalmazása jelentősen növelheti a bőr hidratáltságát{6} Ebből adódóan, hatékony módszernek ígérkezik, hogy a dermában megtalálható fibroblasztokat{7}, melyek a kollagén termelésért felelősek{8} a megfelelő anyagok bevitelével pozitívan befolyásolhatjuk.

A kapszuláinkhoz hozzáadott C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, emellett a normál kollagén képződéshez és ezen keresztül az erek normál állapotának, működésének fenntartásához. {10}

A kapszulában megtalálható soron következő összetevőt a P-vitamint – másnéven rutint, évtizedek óta alkalmazzák a gyógyászatban aranyeres és visszeres panaszokra is.{11} Rendszeres alkalmazásával redukálódhat a hajszálértágulatokra való hajlam {12} Ennél fogva, esztétikailag is megőrizhető a bőr szépsége, természetes színe.

Étrend-kiegészítő termékeink a Vcaps® Plus kapszulahéjakba kerültek letöltésre, melyek jellemzői: növényi alapú forrásból származnak, a Vegetarian Society jóváhagyta, GMO mentes projektekkel hitelesítették, KOSHER és HALAL tanúsítvánnyal rendelkeznek.

Zselatinszerű megjelenésük és fényes felületük eredményeként könnyen nyelhetőek.

A NANRI étrend-kiegészítők TALKUM-, TITÁN-DIOXID- (SZÍNEZÉK), SZILICIUM-DIOXID- (NANORÉSZECSKE), SZTEARÁT/SZTEARIN- (IMMUNELNYOMÓK), MALTODEXTRIN (SZÉNHIDRÁT), TARTÓSÍTÓSZERMENTESEK.

Felhasználási útmutató: fogyasszon napi 2 kapszulát étkezés közben

Hivatkozások:

 1. http://real.mtak.hu/80065/1/650.2018.30956.pdf
 2. http://publicatio.bibl.u-szeged.hu/17843/1/Sztretye_et_al_Astaxanthin_review_2019.pdf
 3. https://www.researchgate.net/publication/41806378_Astaxanthin_decreased_oxidative_stress_and_inflammation_and_enhanced_immune_response_in_humans
 4. http://doktori.bibl.u-szeged.hu/2105/1/Hunyadk%C3%BCrti_Judit%20Ph.D%202014.pdf
 5. https://academicjournals.org/journal/AJB/article-full-text-pdf/D84A6BD34177
 6. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26362110/
 7. http://www.derma.hu/journalview.aspx?ja_id=12258&web_id=&df=upload/dermatologia/magazine/bvsz_2015_1_18_22.pdf
 8. https://issuu.com/matrokplaszt/docs/trauma_lap_2017_1-2_bor_t_val
 9. https://www.mdpi.com/2072-6643/10/4/522
 10. https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2012:136:0001:0040:HU:PDF
 11. http://erbetegsegek.com/image/archivum/2011_4.pdf
 12. https://mgyt.hu/wp-content/uploads/2020/02/Gyogyszereszet-2011-11.pdf

MIKOR
Minden nap délelőtt

HOGYAN
Étkezés közben folyadékkal

MENNYIT
2 kapszula

FONTOS! A megfelelő hatás érdekében minimum 8 hetes rendszeres szedés javasolt, naponta minimum 2,5 - 3 liter víz fogyasztása mellett.

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

1 review for ATX Collagen – Asztaxantin marha kollagén

 1. Névtelen

  Mar latszodik a valtozas rovid idon belul!

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked

asztaxantin marha kollagén p vitaminnal ATX Collagen – Asztaxant...

Értesítést kérek, ha újra elérhető lesz