fbpx
< Len ágyneműk

Mi a különbség a len és a pamut ágynemű között?

Az eredendően erős lenszálakat jacquard szövőszékeken sima és szatén szövések összetett kombinációjával kötik össze. Az eredmény erős és tartós lenszövet. A lenben található lenszálak erősebbek, mint a pamutszövetben található bolyhos szálak.

A len tartósabb használat esetén is rugalmasabb, mint a pamut. Gyakorlatilag nem, vagy nagyon hosszú idő után kezd el kopni. A len üreges szálainak és lazább szövésének köszönhetően jobban lélegzik, mint a pamut.

De sokkal több van ebben az ágyneműben, mint a könnyű, szellős hírnevében.

Mi is a len?

A len szövet növényi lenszálakból készül, nagyra értékelik a tartósságáért és a sokoldalú felhasználhatóságáért. A közepes súlyú anyag üreges szálakkal rendelkezik, amelyek természetesen szigetelnek, így nyáron hűvösek, télen pedig melegek.

A len nedvszívó és gyorsan szárad. A len népszerűsége több tízezer éves múltra tekint vissza. A len ágyneműket régóta dicsérik, mert mindig friss és száraz marad a legmelegebb éjszakák után is.

Len ágyneműink egy családi üzemben készülnek Litvániában. A régi technikák és a modern technológiák kombinációjának eredménye a kiváló minőségű és egyedi len ágyneműk, melyeket nálunk megtalálsz.

Mi (a NANRI-s család) a saját életünkben is igyekszünk mindenből a természeteset, fenntarthatót választani. Nagyon szeretjük a termékeinket, természetesen mindet használjuk is, így teljes bizalommal és szeretettel ajánljuk Neked is . 🌱

A len ágynemű mosása:

Nagyon egyszerű.

  • Mosógépben max. 30 fokon mosható.
  • Nem ajánlott szintetikus mosószerek, fehérítők vagy klórtartalmú mosószerek használata a tisztításához. Ajánljuk a hypoallergén folyékony mosószerünket, melyet házilag te is el tudsz készíteni a nálunk megvásárolható Marseille szappanból. Marseille szappan
  • Kiterítve a legjobb szárítani, de szárítógépben is szárítható a leggyengédebb fokozaton.
  • Vasalható is max. 150 fokon a len ágynemű, de mi NANRI-sok a természeteseb, picit gyűrött megjelenéséért is szeretjük a lent. Sok ember számára hangulatosabb a ráncos megjelenése.

A 2017-es Pulse of the Fashion Industry jelentése szerint a len a második legfenntarthatóbb anyag a gyapjú után.

Len termékek esetében nem kell megijedni, ha nem találkozol organikus minősítéssel ellátott címkével, hiszen maga a termesztés a legtöbb esetben organikus. A len ellenállóbb növény, mint a pamut, nincs is szükség növényvédő szerek használatára, mivel az egyetlen ellensége a szántóföldi egér, nem a rovarok.

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Len ágynemű szett egyszemélyes fehér”

Your email address will not be published. Required fields are marked

len ágynemű szett egyszemélyes Len ágynemű szett egyszemélyes...

29 990 Ft

Értesítést kérek, ha újra elérhető lesz