fbpx
< Otthon

Tippek, receptek, adagolási útmutatók házi tisztítószerek készítéséhez 500ml-es barna szórófejes üveghez:

  • Erős vízkőoldó, fürdőszobai és konyhai tisztító folyadék: 500ml liter vízbe 2 evőkanál citromsav. Fújd be a fürdőkádat, mosdót, mosogatót és a csaptelepeket is. Várj kb. 5 percet és enyhén nedves ronggyal töröld át a felületeket. Ahol szükséges, például szappan lerakódásoknál a kád vagy a mosdó alján – oda szórj egy kis szódabikarbónát és dörzsöld át a luffa súrolóval. Ezután mehet rá a vizes öblítés.

 

  • Fertőtlenítő folyadék, vízkőoldószer, üvegtisztító folyadék: 250ml víz + 250ml 20%-os háztartási ecet. Tükör és ablakok esetében 1-2 fújás a felületre és száraz törlő ronggyal foltmentesre törlöm a felületet. Ezzel az ecetes vízzel fújom be a mosdót, a kádat és a csaptelepeket is. A fém felületeket áttörlöm 1perc után törlő ruhával, a szanitereket pedig csak vízzel leöblítem. Remekül illatosíthatod az ecetet a következők szerint: a narancs, a mandarin vagy a citrom héját ne dobd a komposztba, hanem tedd egy nagyobb befőttes üvegbe és öntsd fel a hígítatlan ecettel. kb. 4 nap után már használhatod is az „illatosított” ecetedet. Azt a szúrós, kellemetlen szagot megszünteti a citrus héja. Én öblítőként is az ecetet használom – az előbb említett illatosított formában.

 

  • Általános felület-tisztító folyadék fára, csempére, kőre: 1 teás kanál szódabikarbóna + 1 evőkanál reszelt Marseille szappant + meleg/forró víz. Miután teljesen feloldódott a szappan és a szódabikarbóna, már kezdheted is spriccelni a tisztítandó felületekre. Ha nagyon vízköves a csempe (a kádnál körben, illetve a mosdónál a csaptelep mögötti részen) akkor előtte befújom a citromsavas vagy ecetes oldattal is. Gyakorlatilag ez után már kezdheted száraz ronggyal áttörölni a csempét és az egyéb felületeket. A Marseille szappanos oldat gyönyörű fényt ad bármilyen csempe, kő vagy fa felületnek. Imádni fogod te is 🙂

 

  • Növényápolás, természetes permetszer: levéltetvek, fehér-legyek, a rózsák fekete foltjai ellen. Vagy ha az orchideádon ragacsos cseppek jelennek meg, a levelek eltorzultak, esetleg barnás-sárgás dudorokat látsz rajtuk, akkor ez szintén fertőzöttséget jelent. 1 púpos teás kanál Marseille szappanreszeléket oldj fel 500 ml meleg vízben és adj hozzá 2 csepp levendula illóolajat. Majd miután a víz kihűlt, spricceld a fertőzött levelekre jó bőven. Hagyd így a növényeket megszáradni. A kertben lévőket bő vízzel locsold le, a szobanövényeket pedig a kádban zuhanyozd át. Az orchideákat addig hagyd a kádban, míg teljesen meg nem száradtak. Utána mehetnek vissza a kaspókba.

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “SZÓRÓFEJES BARNA ÜVEG 500ML”

Your email address will not be published. Required fields are marked

szórófejes barna üveg nagy SZÓRÓFEJES BARNA ÜVEG 500ML

1 600 Ft