fbpx

Tippek, receptek, adagolási útmutatók házi tisztítószerek készítéséhez 500ml-es barna szórófejes üveghez:

  • Erős vízkőoldó, fürdőszobai és konyhai tisztító folyadék: 500ml liter vízbe 2 evőkanál citromsav. Fújd be a fürdőkádat, mosdót, mosogatót és a csaptelepeket is. Várj kb. 5 percet és enyhén nedves ronggyal töröld át a felületeket. Ahol szükséges, például szappan lerakódásoknál a kád vagy a mosdó alján – oda szórj egy kis szódabikarbónát és dörzsöld át a luffa súrolóval. Ezután mehet rá a vizes öblítés.

 

  • Fertőtlenítő folyadék, vízkőoldószer, üvegtisztító folyadék: 250ml víz + 250ml 20%-os háztartási ecet. Tükör és ablakok esetében 1-2 fújás a felületre és száraz törlő ronggyal foltmentesre törlöm a felületet. Ezzel az ecetes vízzel fújom be a mosdót, a kádat és a csaptelepeket is. A fém felületeket áttörlöm 1perc után törlő ruhával, a szanitereket pedig csak vízzel leöblítem. Remekül illatosíthatod az ecetet a következők szerint: a narancs, a mandarin vagy a citrom héját ne dobd a komposztba, hanem tedd egy nagyobb befőttes üvegbe és öntsd fel a hígítatlan ecettel. kb. 4 nap után már használhatod is az „illatosított” ecetedet. Azt a szúrós, kellemetlen szagot megszünteti a citrus héja. Én öblítőként is az ecetet használom – az előbb említett illatosított formában.

 

  • Általános felület-tisztító folyadék fára, csempére, kőre: 1 teás kanál szódabikarbóna + 1 evőkanál reszelt Marseille szappant + meleg/forró víz. Miután teljesen feloldódott a szappan és a szódabikarbóna, már kezdheted is spriccelni a tisztítandó felületekre. Ha nagyon vízköves a csempe (a kádnál körben, illetve a mosdónál a csaptelep mögötti részen) akkor előtte befújom a citromsavas vagy ecetes oldattal is. Gyakorlatilag ez után már kezdheted száraz ronggyal áttörölni a csempét és az egyéb felületeket. A Marseille szappanos oldat gyönyörű fényt ad bármilyen csempe, kő vagy fa felületnek. Imádni fogod te is 🙂

 

  • Növényápolás, természetes permetszer: levéltetvek, fehér-legyek, a rózsák fekete foltjai ellen. Vagy ha az orchideádon ragacsos cseppek jelennek meg, a levelek eltorzultak, esetleg barnás-sárgás dudorokat látsz rajtuk, akkor ez szintén fertőzöttséget jelent. 1 púpos teás kanál Marseille szappanreszeléket oldj fel 500 ml meleg vízben és adj hozzá 2 csepp levendula illóolajat (ITT találod). Majd miután a víz kihűlt, spricceld a fertőzött levelekre jó bőven. Hagyd így a növényeket megszáradni. A kertben lévőket bő vízzel locsold le, a szobanövényeket pedig a kádban zuhanyozd át. Az orchideákat addig hagyd a kádban, míg teljesen meg nem száradtak. Utána mehetnek vissza a kaspókba.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„SZÓRÓFEJES BARNA ÜVEG 500ML” értékelése elsőként

Your email address will not be published. Required fields are marked

szórófejes barna üveg nagy SZÓRÓFEJES BARNA ÜVEG 500ML

1 600 Ft

Select your currency
HUF Magyar forint
EUR euró