KÖRNYEZETBARÁT MOSOGATÓKEFE használata és a kefefej cseréje

  • A hagyományos mosogatókefék általában műanyagból készülnek, és évszázadokig tart a lebomlásuk. Még a mosogató szivacsok is tartalmaznak műanyagot, nem újrahasznosíthatók és biológiailag lebonthatatlanok.

 

  • Használattól függően hetente vagy két hetente fertőtlenítsd ecetes vízben. Egy tálba önts kb. fél liter vizet és 1dl 20%-os ecetet. Ebben áztasd kb. 20 percig úgy, hogy az edény falához támasztod a nyelét és csak a sörtéi merüljenek el az ecetes vízben.  Áztatás után sima vízzel öblítsd át. Rázd jól le és akaszd fel a konyhai fogasodra. A műanyag, hagyományos szivacsokat is hetente ajánlott fertőtleníteni!

 

  • Fa mosogatókefék, zöldségmosó kefék vagy bármilyen fa eszközeinket ápolni szükséges, hiszen a fa szerves anyag, rostjai a páratartalomtól és a hőmérséklettől függően mozognak.  A NYERS-, nem festett, lakkozott vagy lazúrozott! fa keféket havonta-kéthavonta olajjal kend át. A felületkezelést mindig teljesen száraz fa felületen végezd. Én személy szerint olyan olajat használok a kezeléshez, ami éppen itthon van, lehet ez kókusz zsír, olíva olaj, repce olaj, napraforgó olaj…. Bármilyen rongyra öntök egy pici olajat (de ne tocsogjon a rongy az olajban) és a száraz fa részeket átmasszírozom vele. Fél óra múlva már használható is újra az adott eszköz. Ha túl sok olaj jutott a felületre, és a fa nem képes mindet beszívni, akkor a felesleget egy száraz ronggyal kell letörölni.

 

  • Ha a súroló kefefej élettartama végéhez ér, egy fogóval húzd le az ovális fém gyűrűt a nyélen, így a fej-tartó villák kinyílnak. Így kiszedheted a fejet, ami mehet a komposztálóba. Majd az új kefe fejet tedd a két villa közé és az ovális fém gyűrűt told vissza, hogy zárja a fejet.

Mosogatás közben a műanyag szivacsokból és kefékből mikro-műanyagok válnak le, így ezek a konyhai edények felületén is megmaradhatnak, vagyis a következő étkezés alkalmával mi is lenyeljük. Belefolynak a csatornába, vizeinkbe, ezeket képtelenség kiszűrni.

 

Mosogatáshoz mindig használj természetes anyagokból készült mosogatókefét vagy luffa szivacsot. Számos típust megtalálsz nálunk ITT.

vegyszermentes konyha

A mosogatás mindenki számára elengedhetetlen teendő. Minden nap mosogatunk. Edényeket, serpenyőket, evőeszközöket, tányérokat és bármi mást amit a konyhában használunk.

Annyira gyakori feladat, hogy könnyen megfeledkezhetünk környezeti hatásáról.

Tarts velem és válassz tudatosan otthonodba fenntartható és környezetbarát eszközöket.

 

 

Tömeg 0,094 kg
Méretek 23 × 4 × 4,5 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Select your currency
HUF Magyar forint
EUR euró