fbpx
< Akciók

Ezt az alpaka mintával szőtt gyapjú takarót alváshoz, ágytakarónak vagy bekuckózáshoz is ajánljuk. A gyapjú 100%-ig természetes anyag, mely fenntartható forrásból származik.

Ha pamut szálakat is szőnek a gyapjú mellé, az növeli a puhaságát és a sűrűségét is a takarónak.

takaró alpaka mintás pamut elvarrt szélekkel

 

A gyapjú alvásminőségünkre kifejtett jótékony hatásai:

  • Hideg kezek-lábak esetén segíti az egyenletes átmelegedést. A gyapjú rendkívül jól szigetel. Pillanatok alatt átveszi a tested melegét, és egyenletes hőmérsékletet biztosít. Jótékonyan hat a vérkeringésedre: nem fogsz se fázni se túlmelegedni, izzadni a gyapjú takaró alatt. A göndör gyapjúszálak rendkívül sok levegőt képesek tárolni, ami úgy szigetel, hogy közben szellőzik is.

 

  • Izzadós embereknek, vagy éppen a menopauza alatt tapasztalható hőhullámok és éjszakai izzadások időszakában azért jó döntés a gyapjú takaró, mert természetes szellőzése miatt nagyon lassan nedvesedik át, száraz tapintású marad.

 

  • Reumás vagy ízületi problémák esetén az éjszakai alvás közben csökkenti a panaszokat. Ugyanis alvás közben a vérkeringés és az anyagcsere lelassul, a test hőmérséklete így természetes módon csökken. A gyapjú takaró alvás közben egyenletes hőmérsékletet biztosít az ízületeid és az izmaid számára, egész éjszaka száraz melegben tartja a tested. Ezzel a teljes ellazultságot is biztosítja.

 

  • A gyapjú higiénikus környezetet biztosít az alváshoz. Asztmás, allergiás vagy más légúti panaszok esetén is segítségedre lesz. Természetes öntisztuló tulajdonsága miatt nem atkásodik, nem porosodik (elektrosztatikusan nem töltődik, ezért nem vonzza a port), más szóval anti-allergén hatású.

takaró gyapjú összehajtva vastag meleg

A bőrünk érzékenységétől is függ, mennyire érezzük szúrósnak a gyapjút. Van, akit a legfinomabb merinó is szúr. És vannak, akiken a mások által szúrósnak minősített darabok sem fognak ki.

Én eddig abban a tévhitben éltem, hogy ha birkagyapjúról van szó, a merinó garancia arra, hogy az adott termék nem fog szúrni, mivel a merinó gyapjú szálai a legfinomabbak.

A dolog azonban nem ennyire egyszerű. A gyapjú minősége függ a birka életminőségétől – az éghajlattól ahol él és az elfogyasztott takarmánytól is.

 

Gyapjú mosása, tisztítása házilag:

A gyapjú takarók könnyen karbantarthatóak, nem nagy varázslat. Természetes lanolintartalmának köszönhetően a gyapjú képes önmagát tisztítani. Fontos, hogy rendszeresen rázd ki és friss levegőn  szellőztesd át.

A napfény komoly károsodást okozhat a gyapjún, anyaga elbomlik, ami szilárdságcsökkenést és elszíneződést okozhat.

Szeretnénk néhány alapszabályt megosztani veled, amelyek betartásával a gyapjú takaród hosszú-hosszú évekig újszerű marad.

Természetes mivoltukból adódóan a gyapjú termékek pici odafigyelést igényelnek.

  • A gyapjú takaród vagy poncsód a kicsomagolás után szabad levegőn jól rázd ki. Át is porszívózhatod. Ugyanis a gyapjúnak vagy egy természetes szálhullása, ami a megfelelő használat során fokozatosan csökken. Fél – egy órát hagyd a szabad levegőn szellőzni, árnyékos helyen.
  • Hetente egy alkalommal szabad levegőn szellőztesd át. Legalkalmasabb, amikor ködös, nyirkos, párás az idő. Ugyanis a páradús, friss levegő felfrissíti a gyapjúszálakat. Ha a folyamatos szellőztetést betartod, akkor gyakorlatilag 2 évente elegendő átmosni.

Ha azonban mégis nagyon szennyezetté válna, akkor így mosd a gyapjút:

Gyapjú kézi mosása – Nem ajánlott szintetikus mosószerek, fehérítők vagy klórtartalmú mosószerek használata a tisztításához. Ajánljuk sensitive folyékony mosószerünket a len ágyneműk mosásához.

sensitive mosószer

SENSITIVE MOSÓSZER

Max. 25-30 fokos mosószeres vízben, finoman és alaposan át kell nyomkodni a kádban és néhányszor átforgatni. Hideg vízzel ugyanezt a folyamatot megismételve történik az öblítés, míg minden mosószer eltávozik.

Nem szabad  kicsavarni, alacsony fordulatszámon centrifugázható. Óvatosan össze kell nyomkodni, hogy a víz nagy része kicsorogjon belőle. A szárítás (direkt napfénytől védve) történjen, kiterítve. Ez általában 1-2 teljes napot jelent. Tilos gépben szárítani.

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Gyapjú takaró alpaka mintával”

Your email address will not be published. Required fields are marked

takaró alpaka mintás gyapjú kétoldalas Gyapjú takaró alpaka mintával