fbpx
< Akciók

Ezt a dundi cicás, macskás gyapjú takarót alváshoz, ágytakarónak vagy bekuckózáshoz is ajánljuk. A gyapjú 100%-ig természetes anyag, mely fenntartható forrásból származik.

Ha pamut szálakat is szőnek a gyapjú mellé, az növeli a puhaságát és a sűrűségét is a takarónak.

takaró gyapjú pamut szálakkal

 

A gyapjú alvásminőségünkre kifejtett jótékony hatásai:

  • Hideg kezek-lábak esetén segíti az egyenletes átmelegedést. A gyapjú rendkívül jól szigetel. Pillanatok alatt átveszi a tested melegét, és egyenletes hőmérsékletet biztosít. Jótékonyan hat a vérkeringésedre: nem fogsz se fázni se túlmelegedni, izzadni a gyapjú takaró alatt. A göndör gyapjúszálak rendkívül sok levegőt képesek tárolni, ami úgy szigetel, hogy közben szellőzik is.

 

  • Izzadós embereknek, vagy éppen a menopauza alatt tapasztalható hőhullámok és éjszakai izzadások időszakában azért jó döntés a gyapjú takaró, mert természetes szellőzése miatt nagyon lassan nedvesedik át, száraz tapintású marad.

 

  • Reumás vagy ízületi problémák esetén az éjszakai alvás közben csökkenti a panaszokat. Ugyanis alvás közben a vérkeringés és az anyagcsere lelassul, a test hőmérséklete így természetes módon csökken. A gyapjú takaró alvás közben egyenletes hőmérsékletet biztosít az ízületeid és az izmaid számára, egész éjszaka száraz melegben tartja a tested. Ezzel a teljes ellazultságot is biztosítja.

 

  • A gyapjú higiénikus környezetet biztosít az alváshoz. Asztmás, allergiás vagy más légúti panaszok esetén is segítségedre lesz. Természetes öntisztuló tulajdonsága miatt nem atkásodik, nem porosodik (elektrosztatikusan nem töltődik, ezért nem vonzza a port), más szóval anti-allergén hatású.

A bőrünk érzékenységétől is függ, mennyire érezzük szúrósnak a gyapjút. Van, akit a legfinomabb merinó is szúr. És vannak, akiken a mások által szúrósnak minősített darabok sem fognak ki.

Én eddig abban a tévhitben éltem, hogy ha birkagyapjúról van szó, a merinó garancia arra, hogy az adott termék nem fog szúrni, mivel a merinó gyapjú szálai a legfinomabbak.

A dolog azonban nem ennyire egyszerű. A gyapjú minősége függ a birka életminőségétől – az éghajlattól ahol él és az elfogyasztott takarmánytól is.

 

Gyapjú mosása, tisztítása házilag:

A gyapjú takarók könnyen karbantarthatóak, nem nagy varázslat. Természetes lanolintartalmának köszönhetően a gyapjú képes önmagát tisztítani. Fontos, hogy rendszeresen rázd ki és friss levegőn  szellőztesd át.

A napfény komoly károsodást okozhat a gyapjún, anyaga elbomlik, ami szilárdságcsökkenést és elszíneződést okozhat.

Szeretnénk néhány alapszabályt megosztani veled, amelyek betartásával a gyapjú takaród hosszú-hosszú évekig újszerű marad.

Természetes mivoltukból adódóan a gyapjú termékek pici odafigyelést igényelnek.

  • A gyapjú takaród vagy poncsód a kicsomagolás után szabad levegőn jól rázd ki. Át is porszívózhatod. Ugyanis a gyapjúnak vagy egy természetes szálhullása, ami a megfelelő használat során fokozatosan csökken. Fél – egy órát hagyd a szabad levegőn szellőzni, árnyékos helyen.
  • Hetente egy alkalommal szabad levegőn szellőztesd át. Legalkalmasabb, amikor ködös, nyirkos, párás az idő. Ugyanis a páradús, friss levegő felfrissíti a gyapjúszálakat. Ha a folyamatos szellőztetést betartod, akkor gyakorlatilag 2 évente elegendő átmosni.

Ha azonban mégis nagyon szennyezetté válna, akkor így mosd a gyapjút:

Gyapjú kézi mosása – Nem ajánlott szintetikus mosószerek, fehérítők vagy klórtartalmú mosószerek használata a tisztításához. Ajánljuk sensitive folyékony mosószerünket a len ágyneműk mosásához.

sensitive mosószer

SENSITIVE MOSÓSZER

Max. 25-30 fokos mosószeres vízben, finoman és alaposan át kell nyomkodni a kádban és néhányszor átforgatni. Hideg vízzel ugyanezt a folyamatot megismételve történik az öblítés, míg minden mosószer eltávozik.

Nem szabad  kicsavarni, alacsony fordulatszámon centrifugázható. Óvatosan össze kell nyomkodni, hogy a víz nagy része kicsorogjon belőle. A szárítás (direkt napfénytől védve) történjen, kiterítve. Ez általában 1-2 teljes napot jelent. Tilos gépben szárítani.

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Gyapjú és pamut takaró – dundi cicás 130x200cm”

Your email address will not be published. Required fields are marked

Gyapjú és pamut takaró –...