fbpx
< Otthon

Házi praktikák citromsav használatához:

  • Gépi mosáshoz, öblítő helyett kizárólag FEHÉR textilek esetén: Aki nem bírja az ecet szagát, és kerüli a bolti öblítő löttyöket, az kipróbálhatja citromsavas vízzel.

Egy pohárba tegyünk 1-2 teáskanál citromsavat, engedjünk rá meleg vizet és keverjük, amíg teljesen feloldódnak a kristályok. Majd töltsük az öblítős rekeszbe. Igény szerint adhatunk hozzá illóolajat. Színes ruhák öblítéséhez ecetet használj, mert a citromsavas öblítő kiszedi a ruhák színét!

 

  • Mosogatógép öblítős rekeszébe: 1 evőkanál citromsavat oldj fel annyi meleg vízben, amennyi a mosogatógép öblítős rekeszébe fér. Szükség esetén emelheted a citromsav mennyiségét.

 

  • Oldj fel fél liter vízben 2 evőkanál citromsavat, öntsd szórófejes üvegbe. Spricceld be az oldattal a csempét, konyhapultot, vagy akár ablakot is, és száraz ronggyal töröld át. 

SZÓRÓFEJES ÜVEG

 

  • Elvízkövesedett vízforralóba tegyél literenként 3-4 evőkanál citromsavat, majd hagyd állni. Szükség esetén forralással gyorsíthatod a folyamatot!

 

  • Kávéfőző tisztítása citromsavval: önts a kávéfőző vizes rekeszébe literenként 1 evőkanál, előzetesen feloldott citromsavat majd „főzd le”. Ezt követően még 3x főzd át a kávéfőzőt sima vízzel.

 

  • WC-tisztításhoz: Mivel a citromsav szilárd, jól jöhet a lapos aljú, német típusú WC-kagyló vízkőmentesítéséhez is. Szórjuk körbe a vízkő-karimát a kagyló alját, majd hagyjuk hatni. Kb. 20 perc múlva wc-kefével súrold át – gyönyörűen leszedi a sárgás színű húgykövet is!

 

  • Mosógép vízkőmentesítéséhez tegyél 2-3 evőkanál citromsavat az üres dobba és ruhák nélkül indíts el egy 40 °C-os rövid programot.

 

Származási hely: Kína

FIGYELMEZTETÉS!: nagy mennyiségben veszélyes lehet, ügyelj, hogy gyermekektől és háziállatoktól tartsd távol. A citromsavval történő tisztításkor mindig viselj kesztyűt, mert bőrirritációt okozhat.

 

 

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Citromsav 1kg”

Your email address will not be published. Required fields are marked

nanri citromsav papírban Citromsav 1kg

3 400 Ft