fbpx

Házi praktikák citromsav használatához:

  • Gépi mosáshoz, öblítő helyett kizárólag FEHÉR textilek esetén: Aki nem bírja az ecet szagát, és kerüli a bolti öblítő löttyöket, az kipróbálhatja citromsavas vízzel.

Egy pohárba tegyünk 1-2 teáskanál citromsavat, engedjünk rá meleg vizet és keverjük, amíg teljesen feloldódnak a kristályok. Majd töltsük az öblítős rekeszbe. Igény szerint adhatunk hozzá illóolajat. Színes ruhák öblítéséhez ecetet használj, mert a citromsavas öblítő kiszedi a ruhák színét!

 

  • Mosogatógép öblítős rekeszébe: 1 evőkanál citromsavat oldj fel annyi meleg vízben, amennyi a mosogatógép öblítős rekeszébe fér. Szükség esetén emelheted a citromsav mennyiségét.

 

  • Oldj fel fél liter vízben 2 evőkanál citromsavat, öntsd szórófejes üvegbe. Spricceld be az oldattal a csempét, konyhapultot, vagy akár ablakot is, és száraz ronggyal töröld át. 

SZÓRÓFEJES ÜVEG

 

  • Elvízkövesedett vízforralóba tegyél literenként 3-4 evőkanál citromsavat, majd hagyd állni. Szükség esetén forralással gyorsíthatod a folyamatot!

 

  • Kávéfőző tisztítása citromsavval: önts a kávéfőző vizes rekeszébe literenként 1 evőkanál, előzetesen feloldott citromsavat majd „főzd le”. Ezt követően még 3x főzd át a kávéfőzőt sima vízzel.

 

  • WC-tisztításhoz: Mivel a citromsav szilárd, jól jöhet a lapos aljú, német típusú WC-kagyló vízkőmentesítéséhez is. Szórjuk körbe a vízkő-karimát a kagyló alját, majd hagyjuk hatni. Kb. 20 perc múlva wc-kefével súrold át – gyönyörűen leszedi a sárgás színű húgykövet is!

 

  • Mosógép vízkőmentesítéséhez tegyél 2-3 evőkanál citromsavat az üres dobba és ruhák nélkül indíts el egy 40 °C-os rövid programot.

 

Származási hely: Kína

FIGYELMEZTETÉS!: nagy mennyiségben veszélyes lehet, ügyelj, hogy gyermekektől és háziállatoktól tartsd távol. A citromsavval történő tisztításkor mindig viselj kesztyűt, mert bőrirritációt okozhat.

 

 

Tömeg 1 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Citromsav 1kg” értékelése elsőként

Your email address will not be published. Required fields are marked

nanri citromsav papírban Citromsav 1kg

3 400 Ft

Select your currency
HUF Magyar forint
EUR euró