fbpx
< Gyapjú takarók

Ez a barna gyapjú takaró alváshoz, ágytakarónak vagy bekuckózáshoz is remek választás, mert a gyapjú 100%-ig természetes anyag, fenntartható forrásból származik és nem okoz bőrirritációt.

 

Miért jó gyapjúval takarózni, avagy a gyapjú alvásminőségünkre kifejtett jótékony hatásai:

  • Hideg kezek-lábak esetén segíti az egyenletes átmelegedést. A gyapjú rendkívül jól szigetel. Pillanatok alatt átveszi a tested melegét, és egyenletes hőmérsékletet biztosít. Jótékonyan hat a vérkeringésedre: nem fogsz se fázni se túlmelegedni, izzadni a gyapjú takaró alatt. A göndör gyapjúszálak rendkívül sok levegőt képesek tárolni, ami úgy szigetel, hogy közben szellőzik is.

 

  • Izzadós embereknek, vagy éppen a menopauza alatt tapasztalható hőhullámok és éjszakai izzadások időszakában azért jó döntés a gyapjú takaró, mert természetes szellőzése miatt nagyon lassan nedvesedik át, száraz tapintású marad.

 

  • Reumás vagy ízületi problémák esetén az éjszakai alvás közben csökkenti a panaszokat. Ugyanis alvás közben a vérkeringés és az anyagcsere lelassul, a test hőmérséklete így természetes módon csökken. A gyapjú takaró alvás közben egyenletes hőmérsékletet biztosít az ízületeid és az izmaid számára, egész éjszaka száraz melegben tartja a tested. Ezzel a teljes ellazultságot is biztosítja.

 

  • A gyapjú higiénikus környezetet biztosít az alváshoz. Asztmás, allergiás vagy más légúti panaszok esetén is segítségedre lesz. Természetes öntisztuló tulajdonsága miatt nem atkásodik, nem porosodik (elektrosztatikusan nem töltődik, ezért nem vonzza a port), más szóval anti-allergén hatású.

 

A bőrünk érzékenységétől is függ, mennyire érezzük szúrósnak a gyapjút. Van, akit a legfinomabb merinó is szúr. És vannak, akiken a mások által szúrósnak minősített darabok sem fognak ki.

Én eddig abban a tévhitben éltem, hogy ha birkagyapjúról van szó, a merinó garancia arra, hogy az adott termék nem fog szúrni, mivel a merinó gyapjú szálai a legfinomabbak.

A dolog azonban nem ennyire egyszerű. A gyapjú minősége függ a birka életminőségétől – az éghajlattól ahol él és az elfogyasztott takarmánytól is.

Gyapjú mosása, tisztítása házilag:

A gyapjú takarók könnyen karbantarthatóak, nem nagy varázslat. Természetes lanolintartalmának köszönhetően a gyapjú képes önmagát tisztítani. Fontos, hogy rendszeresen rázd ki és friss levegőn  szellőztesd át.

A napfény komoly károsodást okozhat a gyapjún, anyaga elbomlik, ami szilárdságcsökkenést és elszíneződést okozhat.

Ha azonban mégis nagyon szennyezetté válna, az alábbi módon tudod megtisztítani:

  1. Gyapjú “természetes mosása” – ez azt jelenti, hogy párás időben, szabad levegőn kiterítve át kell szellőztetni, és utána száraz levegőn (szobában) hagyni, hogy teljesen megszáradjon.
  2. Gyapjú kézi mosása – max. 25 fokos vízben, Marseille szappanos vízben finoman és alaposan át kell nyomkodni a kádban és néhányszor átforgatni. Hideg vízzel ugyanezt a folyamatot megismételve történik az öblítés, míg minden mosószer eltávozik. Nem szabad kicsavarni, alacsony fordulatszámon centrifugázható. Óvatosan össze kell nyomkodni, hogy a víz nagy része kicsorogjon belőle. A szárítás (direkt napfénytől védve) történjen, kiterítve. Ez általában 1-2 teljes napot jelent. Tilos gépben szárítani.

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “100% gyapjú takaró – barna elegant – 140x240cm”

Your email address will not be published. Required fields are marked

100% gyapjú takaró – bar...

26 990 Ft