fbpx
< Akciók

Ez a skandináv stílusú gyapjú takaró használata alváshoz, ágytakarónak vagy bekuckózáshoz is remek választás, mert a gyapjú 100%-ig természetes anyag, fenntartható forrásból származik és nem okoz bőrirritációt.

gyapjú takaró skandináv

Ha pamut szálakat is szőnek a gyapjú mellé, az növeli a puhaságát és a sűrűségét is a takarónak.

Miért jó gyapjúval takarózni, avagy a gyapjú alvásminőségünkre kifejtett jótékony hatásai:

  • Hideg kezek-lábak esetén segíti az egyenletes átmelegedést. A gyapjú rendkívül jól szigetel. Pillanatok alatt átveszi a tested melegét, és egyenletes hőmérsékletet biztosít. Jótékonyan hat a vérkeringésedre: nem fogsz se fázni se túlmelegedni, izzadni a gyapjú takaró alatt. A göndör gyapjúszálak rendkívül sok levegőt képesek tárolni, ami úgy szigetel, hogy közben szellőzik is.
  • Izzadós embereknek, vagy éppen a menopauza alatt tapasztalható hőhullámok és éjszakai izzadások időszakában azért jó döntés a gyapjú takaró, mert természetes szellőzése miatt nagyon lassan nedvesedik át, száraz tapintású marad.
  • Reumás vagy ízületi problémák esetén az éjszakai alvás közben csökkenti a panaszokat. Ugyanis alvás közben a vérkeringés és az anyagcsere lelassul, a test hőmérséklete így természetes módon csökken. A gyapjú takaró alvás közben egyenletes hőmérsékletet biztosít az ízületeid és az izmaid számára, egész éjszaka száraz melegben tartja a tested. Ezzel a teljes ellazultságot is biztosítja.
  • A gyapjú higiénikus környezetet biztosít az alváshoz. Asztmás, allergiás vagy más légúti panaszok esetén is segítségedre lesz. Természetes öntisztuló tulajdonsága miatt nem atkásodik, nem porosodik (elektrosztatikusan nem töltődik, ezért nem vonzza a port), más szóval anti-allergén hatású.

A bőrünk érzékenységétől is függ, mennyire érezzük szúrósnak a gyapjút. Van, akit a legfinomabb merinó is szúr. És vannak, akiken a mások által szúrósnak minősített darabok sem fognak ki.

Én eddig abban a tévhitben éltem, hogy ha birkagyapjúról van szó, a merinó garancia arra, hogy az adott termék nem fog szúrni, mivel a merinó gyapjú szálai a legfinomabbak.

A dolog azonban nem ennyire egyszerű. A gyapjú minősége függ a birka életminőségétől – az éghajlattól ahol él és az elfogyasztott takarmánytól is. 

 

Gyapjú mosása, tisztítása házilag:

A gyapjú takarók könnyen karbantarthatóak, nem nagy varázslat. Természetes lanolintartalmának köszönhetően a gyapjú képes önmagát tisztítani. Fontos, hogy rendszeresen rázd ki és friss levegőn  szellőztesd át.

A napfény komoly károsodást okozhat a gyapjún, anyaga elbomlik, ami szilárdságcsökkenést és elszíneződést okozhat.

Ha azonban mégis nagyon szennyezetté válna, az alábbi módon tudod megtisztítani:

  1. Gyapjú “természetes mosása” – ez azt jelenti, hogy párás időben, szabad levegőn kiterítve át kell szellőztetni, és utána száraz levegőn (szobában) hagyni, hogy teljesen megszáradjon.
  2. Gyapjú kézi mosása – max. 25-30 fokos vízben, Marseille szappanos vízben finoman és alaposan át kell nyomkodni a kádban és néhányszor átforgatni. Hideg vízzel ugyanezt a folyamatot megismételve történik az öblítés, míg minden mosószer eltávozik. Nem szabad  kicsavarni, alacsony fordulatszámon centrifugázható. Óvatosan össze kell nyomkodni, hogy a víz nagy része kicsorogjon belőle. A szárítás (direkt napfénytől védve) történjen, kiterítve. Ez általában 1-2 teljes napot jelent. Tilos gépben szárítani.

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

Frequently bought together

27 990 Ft
2 db termék

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Skandináv gyapjú takaró 130x200cm”

Your email address will not be published. Required fields are marked

nanri gyapjú takaró skandináv mintával Skandináv gyapjú takaró 130x20...