fbpx
< Konyha

KÖRNYEZETBARÁT MOSOGATÓKEFE használata és a kefefej cseréje

  • A hagyományos mosogatókefék általában műanyagból készülnek, és évszázadokig tart a lebomlásuk. Még a mosogató szivacsok is tartalmaznak műanyagot, nem újrahasznosíthatók és biológiailag lebonthatatlanok.

 

  • Használattól függően hetente vagy két hetente fertőtlenítsd ecetes vízben. Egy tálba önts kb. fél liter vizet és 1dl 20%-os ecetet. Ebben áztasd kb. 20 percig úgy, hogy az edény falához támasztod a nyelét és csak a sörtéi merüljenek el az ecetes vízben.  Áztatás után sima vízzel öblítsd át. Rázd jól le és akaszd fel a konyhai fogasodra. A műanyag, hagyományos szivacsokat is hetente ajánlott fertőtleníteni!

 

FA MOSOGATÓKEFÉK, ZÖLDSÉGMOSÓ KEFÉK ÁPOLÁSA

Fa mosogatókefék, zöldségmosó kefék vagy bármilyen fa eszközeinket ápolni szükséges, hiszen a fa szerves anyag, rostjai a páratartalomtól és a hőmérséklettől függően mozognak.

A NYERS-, nem festett, lakkozott vagy lazúrozott! fa keféket havonta-kéthavonta olajjal kend át. A felületkezelést mindig teljesen száraz fa felületen végezd.

Én személy szerint olyan olajat használok a kezeléshez, ami éppen itthon van, lehet ez kókusz zsír, olíva olaj, repce olaj, napraforgó olaj….

Bármilyen rongyra öntök egy pici olajat (de ne tocsogjon a rongy az olajban) és a száraz fa részeket átmasszírozom vele. Fél óra múlva már használható is újra az adott eszköz. Ha túl sok olaj jutott a felületre, és a fa nem képes mindet beszívni, akkor a felesleget egy száraz ronggyal kell letörölni.

 

  • Ha a súroló kefefej élettartama végéhez ér, egy fogóval húzd le az ovális fém gyűrűt a nyélen, a fej-tartó villák kinyílnak. Így kiszedheted a fejet, ami mehet a komposztálóba. Majd az új kefe fejet tedd a két villa közé és az ovális fém gyűrűt told vissza, hogy a foglalat rögzítse a fejet.

Mosogatás közben a műanyag szivacsokból és kefékből mikro-műanyagok válnak le, így ezek a konyhai edények felületén is megmaradhatnak, vagyis a következő étkezés alkalmával mi is lenyeljük. Belefolynak a csatornába, vizeinkbe, ezeket képtelenség kiszűrni.

 

Mosogatáshoz mindig használj természetes anyagokból készült mosogatókefét vagy luffa szivacsot. Számos típust megtalálsz nálunk ITT.

vegyszermentes konyha

A mosogatás mindenki számára elengedhetetlen teendő. Minden nap mosogatunk. Edényeket, serpenyőket, evőeszközöket, tányérokat és bármi mást amit a konyhában használunk.

Annyira gyakori feladat, hogy könnyen megfeledkezhetünk környezeti hatásáról.

Tarts velem és válassz tudatosan otthonodba fenntartható és környezetbarát eszközöket.

 

 

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Cserefej mosogatókeféhez”

Your email address will not be published. Required fields are marked

mosogatókefe cserélhető fejjel Cserefej mosogatókeféhez