fbpx
< Kiegészítő eszközök

Szappantartónk 100%-ban bambuszból készült. Mi is az a bambusz?

 

Már az elmúlt évszázadokban, a Távol-Keletre utazók többségét is lenyűgözte a bambuszok figyelemre méltó gyönyörűsége, és a hihetetlenül széles körben való hasznosíthatósága.

A perjefélék családjába tartozó évelő, örökzöld növények. Több mint 1000 fajuk ismert.
Néhány fajuk megfelelő körülmények között akár 20 méternél is magasabbra nő, száruk vastagsága pedig meghaladhatja a 15 centimétert is. A legtöbb faj magassága 3 és 10 méter közötti, szárvastagsága pedig 2 és 5 centiméter között van.

A hazánkban is egyre népszerűbb növényeket eredeti élőhelyén nagyon sokrétűen, az élet szinte minden területén hasznosítják, felhasználják. Készíthető belőle kerítés, építési állványzat, kerti vagy szobai bútor, de még ékszer is.

A bambusz szárát alkotó rostokat – a lenhez vagy kenderhez hasonló módon – a textilipar mint szálas anyagot hasznosítja, vagy a vegyipar kinyeri belőlük a cellulózt, és abból viszkóz szálat készítenek szintén textilipari felhasználásra.

Mi (a NANRI-s család) a saját életünkben is igyekszünk mindenből a természeteset választani. Nagyon szeretjük a termékeinket, természetesen mindet használjuk is, így teljes bizalommal és szeretettel ajánljuk Neked is 🌱

 

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

Frequently bought together

7 400 Ft
3 db termék

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Szappantartó, bambusz”

Your email address will not be published. Required fields are marked

szappantartó szappan szivacs Szappantartó, bambusz

2 400 Ft