fbpx
< Díszpárnák

Ez a cicás, macskás gyapjú díszpárna bekuckózáshoz is remek választás, mert a gyapjú 100%-ig természetes anyag, fenntartható forrásból származik és nem okoz bőrirritációt.

Egy dolog biztos: minden macska cica, és ők a bekuckózás, összebújás mesterei ☺️. Ők minden bizonnyal hozzá fognak bújni a cicás gyapjú párnához. Mi, emberek a bőrünk érzékenységétől függően érezhetjük szúrósnak a gyapjút. Van, akit a legfinomabb merinó is szúr. És vannak, akiken a mások által szúrósnak minősített darabok sem fognak ki.

És vannak olyanok is, mint mi NANRIsok, akik imádják a cicákat (is!) és ezt az otthonunkba érkezők is észreveszik, anélkül, hogy a cicáinkkal találkoznának.☺️

Én eddig abban a tévhitben éltem, hogy ha birkagyapjúról van szó, a merinó garancia arra, hogy az adott termék nem fog szúrni, mivel a merinó gyapjú szálai a legfinomabbak.

 

Ha hiszitek, ha nem, a dolog sajnos nem ennyire egyszerű. A gyapjú minősége nagyon függ az éghajlattól és a takarmánytól.

 

Gyapjú mosása, tisztítása házilag:

A gyapjú takarók, textíliák könnyen karbantarthatóak, nem nagy varázslat. Természetes lanolintartalmának köszönhetően a gyapjú képes önmagát tisztítani. Fontos, hogy rendszeresen rázd ki és friss levegőn  szellőztesd át a párnát. A huzat cipzáros, vedd le a párnáról és az alábbi módon tudod tisztítani. 

A napfény komoly károsodást okozhat a gyapjún, anyaga elbomlik, ami szilárdságcsökkenést és elszíneződést okozhat.

Ha azonban mégis nagyon szennyezetté válna, az alábbi módon tudod megtisztítani:

  1. Gyapjú “természetes mosása” – ez azt jelenti, hogy párás időben, szabad levegőn kiterítve át kell szellőztetni, és utána száraz levegőn (szobában) hagyni, hogy teljesen megszáradjon.
  2. Gyapjú kézi mosása – max. 25-30 fokos vízben, Marseille szappanos vízben finoman és alaposan át kell nyomkodni a kádban és néhányszor átforgatni. Hideg vízzel ugyanezt a folyamatot megismételve történik az öblítés, míg minden mosószer eltávozik. Nem szabad kicsavarni, alacsony fordulatszámon centrifugázható. Óvatosan össze kell nyomkodni, hogy a víz nagy része kicsorogjon belőle. A szárítás (direkt napfénytől védve) történjen, kiterítve. Ez általában 1-2 teljes napot jelent. Tilos gépben szárítani.

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

1 review for Cicás, macskás gyapjú díszpárna skandináv stílus 40x40cm

  1. Éva

    Nagyon puha, természetes, imádunk hozzábújni 🙃.

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked

cicás gyapjú díszpárna Cicás, macskás gyapjú díszpárn...

6 990 Ft