fbpx
< Baba/Gyerek

A sensitive mosószerek:

A nagy öko, bio, zöld árudömpingben, amikor hajlandóak vagyunk drágábban is megvásárolni egy sensitive mosószert, érdemes megvizsgálni a terméken lévő független minősítő szervezetek által kiadott ökocímkéket. A tanúsításokat nem márkák vagy termékcsaládok kapják, hanem kifejezetten az egyes termékek.

A Marius Fabre sensitive mosószer saját termék minősítései:

ecocert fekete szappan    pálma olaj mentes minősítés    újrahasznosított csomagolás minősítés

 

 

 

 

A Marius Fabre sensitive mosószere mentes:

  • Anionos felületaktív anyagoktól. Például a nátrium-lauril-szulfát (Sodyum Lauryl Sulphate, SLS… nátrium-coco-szulfát (Sodium Coco-Sulfate, SCS) a gyakorlatban szinte teljesen megegyezik az SLS-sel, nátrium-laureth-szulfát (SLES) ami rendszeresen szennyezett a lehetséges emberi rákkeltő 1,4-dioxane-nal.
  • Nem-ionos felületaktív anyagoktól, mint a kokó-glükozid (Cocos Glucoside), a Decyl Glucoside, amfoter felületaktív anyagoktól, sucrose cocoate, kokoamidopropil-betain (CAPB, Cocoamidopropyl Betaine).
  • Fehérítőktől, optikai fehérítőktől, mint pl. nátrium hipoklorit.
  • Tartósítószerektől, mint pl: a Methylisothiazolinone, ami egy rendkívül allergizáló és egyes kutatások szerint mérgező hatású az idegrendszerre.
  • Foszfátoktól, vízlágyító adalékoktól.
  • Illatanyagoktól – teljesen mindegy, hogy természetes vagy szintetikus.

1900. óta Salon-de-Provence-ban a Marius Fabre családi szappan műhely négy generáción keresztül örökítette meg az igazi, savon de Marseille szappan tekintélyes hagyományát. Mára ez az utolsó megmaradt független családi vállalkozás, ennek az ősi mesterségnek az örököse. Minden Marius Fabre szappan 100%-ban tiszta növényi eredetű, mesterséges színezék és tartósítószer mentes, ellentétben a legtöbb kereskedelemben kapható tisztítószerrel, szappannal és tusfürdővel. A Marius Fabre Savon de Marseille gyártási eljárása garantálja az “extra tiszta” szappant, amely nem tartalmaz szennyeződéseket.

A sensitive mosószerünk használata, adagolása:

Normál szennyezettségű ruhák esetén önts 100 ml folyékony mosószert a mosógép mosószeres rekeszébe vagy egy adagológolyóba, amely közvetlenül a dobban van. Ez a 100ml mennyiség ~4kg ruha mosásához elegendő, de nyilván nagyban befolyásolja a mosógép által felhasznált víz minősége és mennyisége is.

Mindenképpen saját tapasztalás után fogod látni, hogy mennyi szükséges egy adott mosáshoz, a mosógépedtől és a víztől függően. Ha foltos a ruha, amelyet mosol (pl. fehér zoknik lábujj része, sarka, inggallérok…), akkor használd a folttisztító szappanunkat. A foltot vizezd be picit és a folttisztító szappannal kend/dörzsöld be – ezután tedd a mosógépbe. Gyönyörűen kiszedi a foltokat a nélkül, hogy a textil színét fakítaná. 

FOLTTISZTÍTÓ SZAPPAN

Mi (a NANRI-s családa saját életünkben is igyekszünk mindenből a természeteset választani. Nagyon szeretjük a termékeinket, természetesen mindet használjuk is, így teljes bizalommal és szeretettel ajánljuk Neked is 🌱.

Ügyelj rá, hogy szembe, szájba ne kerüljön! Ha a termék véletlenül a szembe kerül folyó vízzel öblítsd ki! Gyermekek elől elzárva tartandó! Tárolás szobahőmérsékleten, használat előtt felrázandó!

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Sensitive mosószer – Marius Fabre”

Your email address will not be published. Required fields are marked

sensitive mosószer Sensitive mosószer – Mar...