fbpx
< Akciók

B-Komplex vitaminunk az Ashwagandha gyökér kivonat mellett 7 féle B-vitamint tartalmaz, vegán kapszulahéjban.

A B-vitaminok nagyon sokrétű hatással vannak szervezetünkre, ezért alapvető fontosságú, hogy megfelelő mennyiségben és formában rendszeresen fogyasszuk.

 • csökkentik a szorongás, a pánik, és a depresszió kockázatát
 • hozzájárulnak az idegrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, a szív megfelelő működéséhez, a szervezet stressz-tűrő képességének növeléséhez, a fáradtság és a kifáradás, kiégés csökkentéséhez
 • támogatják az agyban a hormonok illetve az idegátvivő anyagok egészséges működését, ezáltal befolyásolják a koncentrációt és a memória működését
 • részt vesznek a fehérje-, zsír-, szénhidrát anyagcsere folyamatokban, támogatják az emésztési funkció működését,
 • támogatják az egészséges vércukorszint fenntartását
 • hozzájárulnak az energiatermeléshez
 • segítségre lehet alulműködő pajzsmirigy tüneteinek enyhítésében
 • mellékvese fáradtság állapotát pozitívan befolyásolhatják
 • támogatják a bőr különböző rétegeinek, a haj és a köröm egészségének megőrzését
 • a B-vitaminok hiányának tünetét jelezheti a korpásodás, a száraz, hámló bőr, az akné, a pikkelysömör és az ekcéma.

B komplex vitamin ashwagandha nad+

A B1-, B2-, B3-, B5-, és B6-vitaminok különböző, anyagcserét befolyásoló metabolikus enzimek, részt vesznek a normál energiatermelésben, amikor a szervezet az elfogyasztott táplálékból energiát állít elő. A B6-vitamin közismerten növeli más vitaminok felszívódását. Ha a szervezet nem rendelkezik a megfelelő mennyiségű B-vitaminokkal, akkor az negatívan befolyásolhatja a sejtek anyagcseréjét. A B-vitamin hiánya jelentkezhet akár fáradtság, gyengeség és ingerlékenység, figyelem- és koncentráció zavar formájában is.

A B2 vitamin fontos szerepet játszik a szervezetben a vas felszívódása és anyagcseréje során. E mellett antioxidáns, védi a sejteket az oxidatív stressztől.

A nikotinamid-ribozid-klorid a B3-vitamin egy kiválóan felszívódó, biológiailag aktív formája, a NAD+ vagyis a nikotinamid-adenin-dinukleotid előanyaga, prekurzora.

A NAD+ határozza meg többek között a sejtfunkciók egészséges működését, a DNS-védelem működését, az energiatermelést, a tápanyagok energiává történő átalakítását. Ezek az ún. metabolikus folyamatok

Kutatások támasztják alá, hogy a nikotinamid-ribozid-klorid kiemelkedően alkalmas hatóanyag a szervezet NAD+ szintjének növelésére.

A NAD+ szint növekedése elősegíti a neuronok illetve a kognitív funkciók regenerációját. Segíti a mitokondriomok egészséges működését, a DNS sérülések helyreállítását szabályozza. A mitokondriumok a sejtjeink  erőművei. Ezek az apró, sejten belüli szervecskéink felelnek szervezetünkben az energia előállításáért is.

Az életkor előrehaladtával (ahogy a kollagén termelése is) a szervezetben a NAD+ szint fokozatosan, vagy olykor drasztikusan csökken. A NAD+ szint hanyatlása negatívan befolyásolja a szervezet optimális működését illetve az energiatermelő folyamatokat. Felgyorsul az örgedési folyamat, megnő a krónikus megbetegedések kockázata.

Vegetáriánusok, a fogamzásgátló tablettát szedők és a rendszeresen alkoholt fogyasztók szervezetében könnyebben kialakulhat a B3-vitamin hiánya.

B5-vitamin, vagy pantoténsav részt vesz szervezet a zsír lebontásában, a női és férfi nemi hormonok előállításában. Segíti a stressz káros hatásait csökkenteni, támogatja a normál koncentráló képességet, pozitív hatással van a szellemi tevékenységre.

5-metil-tetrahidrofolátot tartalmaz, amely a B9-vitamin legkorszerűbb és legjobban hasznosuló aktív formája. Fontos az immunrendszer normál működéséhez, valamint a magzat normál fejlődéséhez a terhesség alatt. 

A B-12 vitamin aktív koenzim formában van jelen kapszulánkban, ez a metilkobalamin, melyet a szervezet közvetlenül, átalakítás nélkül hasznosítani tud.

 • támogatja a szív egészséges működését
 • jótékony hatással van a bőrre, hajra, emésztésre, a közérzetre, az energiaszintre és a memóriára.
 • a B12-vitamin és a folát szükséges a hemoglobin képzéséhez a vérben. A folát és a B12-vitamin hiánya vérszegénységhez vezethet, amelynek tünete a krónikus fáradtság.
 • A homocisztein (egy aminosav), lebontásához a szervezetnek folátra, B6- és B12-vitaminra van szüksége. A megemelkedett homocisztein szint emelheti a különböző szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, idegrendszeri és érrendszeri problémákhoz vezet, valamint gátolja a normális neurotranszmitter funkciót, amely hozzájárul a rossz közérzethez és fáradtsághoz.

Elkötelezettek vagyunk a mellett, hogy a különböző vitaminok szedésekor a vitaminnal együtt káros anyagokat a szervezetünkbe ne vigyünk be.

A NANRI étrend-kiegészítőket egyedi receptúra alapján olyan partnerünk gyártja, ahol a precizitás, a tisztességes munkakörülmények és a környezettudatos gyártás iránti elkötelezettségünk maximálisan teljesül.

Erősen hiszünk a fenntarthatóság fontosságában a mindennapi- és az üzleti életben egyaránt. Arra törekszünk, hogy munkánk minden mozzanatában felelősségteljesek és figyelmesek legyünk minden részletre.

HIVATKOZÁSOK:

 1. Powers HJ, Folic acid under scrutiny, Br J Nutr. 2007 Oct;98(4):665-6.,2007
 2. Imran Patanwala, Maria J King, David A Barrett, John Rose, Ralph Jackson, Mark Hudson, Mark Philo, Jack R Dainty, Anthony JA Wright, Paul M Finglas, and David E Jones, Folic acid handling by the human gut: implications for food fortification and supplementation, Am J. Clin. Nutr. 2014;100:593–9.
 3. Jacob Selhub, Irwin H. Rosenberg, Excessive folic acid intake and relation to adverse health outcome, Biochimie, 10.1016/j.biochi.2016.04.010, 2016
 4. Rima Obeid, Serum Unmetabolized Folic Acid: The Straw That Broke Dihydrofolate Reductase’s Back ,Journal of Nutrition. 145(3):387-90., 2015
 5. Cantó C, Houtkooper RH, Pirinen E, Youn DY, Oosterveer MH, Cen Y, Fernandez-Marcos PJ, Yamamoto H, Andreux PA, Cettour-Rose P, Gademann K, Rinsch C, Schoonjans K, Sauve AA, Auwerx J. The NAD(+) precursor nicotinamide riboside enhances oxidative metabolism and protects against high-fat diet-induced obesity. Cell Metab. 2012 Jun 6;15(6):838-47.
 6. Dolopikou CF, Kourtzidis IA, Margaritelis NV, et al. Acute nicotinamide riboside supplementation improves redox homeostasis and exercise performance in old individuals: a double-blind cross-over study. Eur J Nutr 2019 Feb 6.
 7. Srivastava S. Emerging therapeutic roles for NAD(+) metabolism in mitochondrial and age-related disorders. Clin Transl Med. 2016;5(1):25.
 8. Gong B, Pan Y, Vempati P, Zhao W, Knable L, Ho L, Wang J, Sastre M, Ono K, Sauve AA, Pasinetti GM. Nicotinamide riboside restores cognition through an upregulation of proliferator-activated receptor-γ coactivator 1α regulated β-secretase 1 degradation and mitochondrial gene expression in Alzheimer’s mouse models. Neurobiol Aging. 2013 Jun;34(6):1581-8.
ÖSSZETEVŐK: kalcium-d-pantotenát, Ashwagandha kivonat, tiamin-monohidrát, nikotinamid-ribozid-klorid (B3-vitamin biológiailag aktív formája), piridoxál-5’foszfát (B6-vitamin aktív koenzim formája), riboflavin, d-biotin (metabolikusan aktív B7-vitamin), (5-MTHF) metil-tetrahidrofolát (B9-vitamin aktív koenzim formája), metilkobalamin (B12-vitamin aktív koenzim formája), Vcaps® Plus vegán kapszulahéj.
HATÓANYAGOK EGY ADAGBAN (1 kapszulában) NRV%*
B5-vitamin, kalcium-d-pantotenát 200mg 3333
Ashwagandha, Withania Somnifera kivonat 150 mg **
B1-vitamin, tiamin-monohidrát 25 mg 2273
B3, Nikotinamid-ribozid-klorid, NAD+ prekurzora 20 g **
B6-vitamin, piridoxál-5’foszfát 10 mg 714
B2-vitamin, riboflavin 10 mg 714
B7-vitamin, d-biotin 500 µg 1000
B9-vitamin (5-MTHF), folát 500 µg 2500
B12-vitamin, metilkobalamin 200 µg / 20 000 µg 8000
*NRV%: Vitaminok és ásványi anyagok napi beviteli referencia érték %-a (felnőtt esetében) a 1169/2011. EU rendelet szerint. ** Nem áll rendelkezésre ajánlott napi beviteli referenciaérték Egy adag: 1 kapszula Napi adag: 1 kapszula A csomagolás 60 napi adagot tartalmaz FIGYELMEZTETÉS: Az étrend-kiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Várandós és szoptatós anyukák kizárólag csak orvosuk jóváhagyásával fogyasszák. Allergén információk: Halat, rákfélét, mogyorót és dióféléket feldolgozó üzemben készült.

MIKOR
Minden nap ebéd alkalmával

HOGYAN
Étkezés közben folyadékkal

MENNYIT
1 kapszula

Az egészségre vonatkozó állításokkal, élettani hatásokkal és információkkal kapcsolatban: A webshopban található NANRI vitaminok egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termékek, nem gyógyszerek. A 37/2004 (IV. 26.) EU rendelet szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Az étrend- kiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. A weboldalon található termék leírásokban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékekre vonatkoznak, kizárólag az érdeklődők vagy fogyasztók általános, olykor részletesebb, magasabb szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az weboldalon szereplő termék információk nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére, valamint nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémákra. Egészségügyi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez.

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

1 review for B-komplex Ashwagandha NAD+ vitamin

 1. Névtelen

  Elkepeszto! Mar rendelek a kovetkezot es nagyon varom a piaci vasart is!

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked

b komplex ashwagandha nad+ vitamin B-komplex Ashwagandha NAD+ vit...

6 990 Ft