fbpx
< Akciók

Ez a gyapjú díszpárna bekuckózáshoz is remek választás, mert a gyapjú 100%-ig természetes anyag, fenntartható forrásból származik és nem okoz bőrirritációt.

A bőrünk érzékenységétől is függ, mennyire érezzük szúrósnak a gyapjút. Van, akit a legfinomabb merinó is szúr. És vannak, akiken a mások által szúrósnak minősített darabok sem fognak ki.

Én eddig abban a tévhitben éltem, hogy ha birkagyapjúról van szó, a merinó garancia arra, hogy az adott termék nem fog szúrni, mivel a merinó gyapjú szálai a legfinomabbak.

 

Ha hiszitek, ha nem, a dolog sajnos nem ennyire egyszerű. A gyapjú minősége nagyon függ az éghajlattól és a takarmánytól.

 

Gyapjú mosása, tisztítása házilag:

A gyapjú takarók, textíliák könnyen karbantarthatóak, nem nagy varázslat. Természetes lanolintartalmának köszönhetően a gyapjú képes önmagát tisztítani. Fontos, hogy rendszeresen rázd ki és friss levegőn  szellőztesd át.

A napfény komoly károsodást okozhat a gyapjún, anyaga elbomlik, ami szilárdságcsökkenést és elszíneződést okozhat.

Ha azonban mégis nagyon szennyezetté válna, az alábbi módon tudod megtisztítani:

  1. Gyapjú “természetes mosása” – ez azt jelenti, hogy párás időben, szabad levegőn kiterítve át kell szellőztetni, és utána száraz levegőn (szobában) hagyni, hogy teljesen megszáradjon.
  2. Gyapjú kézi mosása – max. 25-30 fokos vízben, Marseille szappanos vízben finoman és alaposan át kell nyomkodni a kádban és néhányszor átforgatni. Hideg vízzel ugyanezt a folyamatot megismételve történik az öblítés, míg minden mosószer eltávozik. Nem szabad kicsavarni, alacsony fordulatszámon centrifugázható. Óvatosan össze kell nyomkodni, hogy a víz nagy része kicsorogjon belőle. A szárítás (direkt napfénytől védve) történjen, kiterítve. Ez általában 1-2 teljes napot jelent. Tilos gépben szárítani.

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Gyapjú díszpárna skandináv stílus – szarvas 40x40cm”

Your email address will not be published. Required fields are marked

rénszarvas skandináv párna Gyapjú díszpárna skandináv stí...

Original price was: 9 990 Ft.Current price is: 6 990 Ft.