fbpx

Méhviaszos kendő használata, tisztítása:

Összetétel: Pamutvászon, méhviasz, fagyanta, olíva olaj

A méhviaszos termékeket egy független laboratóriumban tesztelte a készítő. A teszt eredményeként a BEEEM Méhviaszos Termékek megfelelnek az 1935/2004/EU rendeletnek – az élelmiszerekkel rendeltetésszerűen érintkezésbe kerülő anyagokról és tárgyakról.

A korábbi generációk, méhviasz kendőt használtak az élelmiszerek tárolására. A méhviasz rugalmas és tökéletes vízlepergető hatással rendelkezik. Tökéletes és természetes módon használható nedvesség és szennyeződés elleni védelemre.

Méhviasz egyéb felhasználás az élelmiszer iparban: elsősorban bevonatként, fényesítőanyagként alkalmazzák. Sajtok felületét is méhviasszal vonják be, hogy tovább eltartható legyen. Gyümölcsök felszínének bevonására is használják, véd a kiszáradás és a penészedés ellen.

Méhviaszos kendő tisztítása:

A méhviaszos kendők nedves ronggyal áttörölve tisztíthatóak. Ha szükséges, akkor langyos vízzel, környezetbarát mosogatószappant, mosogatószert használva, kézzel finoman átmoshatóak.

Nyers hús vagy hal csomagolására azonban nem alkalmas.

Első használat előtt „csavard ki” mint a vizes ruhát kézi mosáskor. Utána húzd szét az eredeti méretére a kendőt – ezt kétszer vagy háromszor ismételd meg. Ezzel aktiválódik a méhviaszos keverék a kendő anyagában így formázhatóvá válik.

Nem szabad magas hőfokon, mosógépben vagy mosogatógépben tisztítani, vagy szárítógépben szárítani. Mikrohullámú sütőbe tenni TILOS! Használhatósága 6-12 hónap a megfelelő használat mellett.

 

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

Méhviaszos kendő szett virágos termékről 1 értékelés

  1. sszilvia

    Szuper kendők, mindig viszem magammal a csomagolásmentes boltba, hogy sajtot, felvágottat vegyek és remekül tudom tárolni a hűtőben. Nem beszélve, hogy öröm ránézni a mintázatukra, minden alkalommal mosolyt csalnak az arcomra.

Mondd el a véleményed

Your email address will not be published. Required fields are marked

méhviaszos kendő virágos Méhviaszos kendő szett virágos...

4 200 Ft

Értesítést kérek, ha újra elérhető lesz