fbpx
< Akciók

A gyapjú takaró használata alváshoz, ágytakarónak vagy bekuckózáshoz azért a legjobb választás neked, mert a gyapjú 100%-ig természetes anyag, mely fenntartható forrásból származik és nem okoz bőrirritációt.

Legkiemelkedőbb tulajdonsága a hő-tartása.

A gyapjú elektrosztatikusan nem töltődik fel, taszítja a port ezért anti-allergén hatású. Gyűrődésálló, rugalmas, mentes a finom portól, a poratkáktól, ami nagyon fontos az asztmásoknak, allergiásoknak, egyéb légúti megbetegedésben szenvedőknek.

A bőrünk érzékenységétől is függ, mennyire érezzük szúrósnak a gyapjút. Van, akit a legfinomabb merinó is szúr. És vannak, akiken a mások által szúrósnak minősített darabok sem fognak ki.

Én eddig abban a tévhitben éltem, hogy ha birkagyapjúról van szó, a merinó garancia arra, hogy az adott termék nem fog szúrni, mivel a merinó gyapjú szálai a legfinomabbak.

 

Ha hiszitek, ha nem, a dolog sajnos nem ennyire egyszerű. A gyapjú minősége nagyon függ az éghajlattól és a takarmánytól.

Gyapjú mosása, tisztítása házilag:

A gyapjú természetes szaga szellőztetéssel gyorsan megszűnik.

A gyapjú takarók könnyen karbantarthatóak. Természetes lanolintartalmának köszönhetően a gyapjú képes önmagát tisztítani. Ezt a folyamatot rendszeres kirázással és friss levegőn való szellőztetéssel tudod segíteni.

Ha azonban mégis nagyon szennyezetté válna, az alábbi módon tudod megtisztítani:

  1. Gyapjú “természetes mosása” – ez azt jelenti, hogy párás időben, szabad levegőn kiterítve át kell szellőztetni, és utána száraz levegőn (szobában) hagyni, hogy teljesen megszáradjon.
  2. Gyapjú kézi mosása – max. 25-30 fokos vízben, Marseille szappanos vízben finoman és alaposan át kell nyomkodni a kádban és néhányszor átforgatni. Hideg vízzel ugyanezt a folyamatot megismételve történik az öblítés, míg minden mosószer eltávozik. Nem szabad kicsavarni, alacsony fordulatszámon centrifugázható. Óvatosan össze kell nyomkodni, hogy a víz nagy része kicsorogjon belőle. A szárítás (direkt napfénytől védve) történjen, kiterítve. Ez általában 1-2 teljes napot jelent. Tilos gépben szárítani.

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “100% gyapjú takaró – szürke cikk-cakk mintás – 140 x 205 cm”

Your email address will not be published. Required fields are marked

gyapjú takaró szürke parketta mintás 100% gyapjú takaró – szü...