fbpx

A gyapjú 100%-ig természetes anyag, mely fenntartható forrásból származik és nem okoz bőrirritációt. Legkiemelkedőbb tulajdonsága a hő-tartása.

A gyapjú elektrosztatikusan nem töltődik fel, taszítja a port ezért anti-allergén hatású. Gyűrődésálló, rugalmas, mentes a finom portól, a poratkáktól, ami nagyon fontos az asztmásoknak, allergiásoknak, egyéb légúti megbetegedésben szenvedőknek.

A bőrünk érzékenységétől is függ, mennyire érezzük szúrósnak a gyapjút. Van, akit a legfinomabb merinó is szúr. És vannak, akiken a mások által szúrósnak minősített darabok sem fognak ki.

Én eddig abban a tévhitben éltem, hogy ha birkagyapjúról van szó, a merinó garancia arra, hogy az adott termék nem fog szúrni, mivel a merinó gyapjú szálai a legfinomabbak. Ha hiszitek, ha nem, a dolog sajnos nem ennyire egyszerű. A gyapjú minősége nagyon függ az éghajlattól és a takarmánytól.

Hogyan lehet finomabbá tenni a gyapjút, ha szúrósnak érzed:

  • a Marseille-szappan használata után ecettel történő öblítés;
  • lanolin (azaz gyapjúviasz) tartalmú mosószer vagy lanolinnal való kezelés;

Gyapjú mosása, tisztítása házilag:

  1. Gyapjú “természetes mosása” – ez azt jelenti, hogy párás időben, szabad levegőn kiterítve át kell szellőztetni, és utána száraz levegőn (szobában) hagyni, hogy teljesen megszáradjon.
  2. Gyapjú kézi mosása – max. 25 fokos vízben, lanolint tartalmazó, gyapjú mosószer használatával finoman és alaposan át kell nyomkodni a kádban és néhányszor átforgatni. Hideg vízzel ugyanezt a folyamatot megismételve történik az öblítés, míg minden mosószer eltávozik. Nem szabad centrifugázni, sem kicsavarni. Óvatosan össze kell nyomkodni, hogy a víz nagy része kicsorogjon belőle. A szárítás (direkt napfénytől védve) történjen, kiterítve. Ez általában 1-2 teljes napot jelent. Tilos gépben szárítani.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„100% GYAPJÚ TAKARÓ SZÜRKE ROMBUSZ MINTÁS, 140 x 240cm” értékelése elsőként

Your email address will not be published. Required fields are marked

100% GYAPJÚ TAKARÓ SZÜRKE ROMB...

30 800 Ft

Értesítést kérek, ha újra elérhető lesz

Select your currency
HUF Magyar forint
EUR euró