fbpx
< Len ágyneműk

A len ágynemű mosása:

 

  • A len ágyneműnk mosógépben max. 30 fokon mosható.
  • Nem ajánlott szintetikus mosószerek, fehérítők vagy klórtartalmú mosószerek használata a tisztításához. Ajánljuk a hypoallergén folyékony mosószerünket, melyet házilag te is el tudsz készíteni a nálunk megvásárolható Marseille szappanból. Marseille szappan
  • Kiterítve a legjobb szárítani, de szárítógépben is szárítható a leggyengédebb fokozaton.
  • Vasalható is max. 150 fokon a len ágynemű, de mi NANRI-sok a természeteseb, picit gyűrött megjelenéséért is szeretjük a lent. Sok ember számára hangulatosabb a ráncos megjelenése.

Mi is a len?

A len szövet növényi lenszálakból készül, nagyra értékelik a tartósságáért és a sokoldalú felhasználhatóságáért. A közepes súlyú anyag üreges szálakkal rendelkezik, amelyek természetesen szigetelnek, így nyáron hűvösek, télen pedig melegek.

A len nedvszívó és gyorsan szárad. A len népszerűsége több tízezer éves múltra tekint vissza. A len ágyneműket régóta dicsérik, mert mindig friss és száraz marad a legmelegebb éjszakák után is.

De sokkal több van ebben az ágyneműben, mint a könnyű, szellős hírnevében.

Mi a különbség a len és a pamut ágynemű között?

Az eredendően erős lenszálakat jacquard szövőszékeken sima és szatén szövések összetett kombinációjával kötik össze. Az eredmény erős és tartós lenszövet. A lenben található lenszálak erősebbek, mint a pamutszövetben található bolyhos szálak.

A len tartósabb használat esetén is rugalmasabb, mint a pamut. Gyakorlatilag nem, vagy nagyon hosszú idő után kezd el kopni. A len üreges szálainak és lazább szövésének köszönhetően jobban lélegzik, mint a pamut.

Len ágyneműink egy családi üzemben készülnek Litvániában. A régi technikák és a modern technológiák kombinációjának eredménye a kiváló minőségű és egyedi len ágyneműk, melyeket nálunk megtalálsz.

Mi (a NANRI-s család) a saját életünkben is igyekszünk mindenből a természeteset, fenntarthatót választani. Nagyon szeretjük a termékeinket, természetesen mindet használjuk is, így teljes bizalommal és szeretettel ajánljuk Neked is . 🌱

A 2017-es Pulse of the Fashion Industry jelentése szerint a len a második legfenntarthatóbb anyag a gyapjú után.

Len termékek esetében nem kell megijedni, ha nem találkozol organikus minősítéssel ellátott címkével, hiszen maga a termesztés a legtöbb esetben organikus. A len ellenállóbb növény, mint a pamut, nincs is szükség növényvédő szerek használatára, mivel az egyetlen ellensége a szántóföldi egér, nem a rovarok.

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Len ágynemű szett 2 személyes olíva zöld”

Your email address will not be published. Required fields are marked

len ágynemű egyszemélyes szett Len ágynemű szett 2 személyes ...