Káros édesítőszer kollagén italporokban sajnos előfordul.
Számos olyan kollagén készítménnyel, fehérje italporral és egyéb „csoda” fogyasztást-, zsírégetést ígérő italporral találkozhatunk a piacon, melyeket cukor helyett szukralózzal édesítenek. Ez az egyik leggyakrabban használt édesítőszer napjainkban. E-száma: E955, így is megismerheted termékek címkéjén.
Ide tartoznak egyébként a diabetikus termékek is. Bizonyára rengetegen vagytok, akik ízesített kollagén italport vagy fehérje italport fogyasztotok. Hiszen szeretnétek egészséges életmódot élni vagy éppen fogyókúráztok és próbáljátok a szénhidrát bevitelét a minimálisra csökkenteni. Mindezt úgy, hogy közben az édes élvezet is meglegyen.
Ám igaz a mondás és sajnos nem minden arany, ami fénylik…
Ilyen a szukralóz is. Jó cukorhelyettesítő megoldásnak tűnhet, de nem szabad figyelmen kívül hagyni a KÁROS hatásait.
- Genotoxikus: ez röviden annyit jelent, hogy DNS károsodást okoz – megváltoztatja a DNS által tárolt genetikai információt. Ez a rák kialakulásában nagy szerepet játszó folyamat a szervezetben.
- Károsan hat az immunrendszer működésére
- Károsan hat a bélbaktériumok sejtmembránjaira. – A bélbaktériumok szerepe a szervezetben nagyon fontos, hiszen ezek felelnek a táplálék lebontásáért és az immunrendszer működéséért is.
A szukralóz mellett találkozhatsz bizonyos termékekben, étrend-kiegészítőkben az aceszulfam-K-val (E-950), szacharinnal (E-954) és az aszpartammal (E-951) is. Ezek is mind a káros édesítőszerek családját erősítik.
Forrás: COMPUTATIONAL ASSESSMENT OF THE PHARMACOKINETICS AND TOXICITY OF THE INTENSIVE SWEETENERS
A NANRI étrend-kiegészítő termékek ezektől az anyagoktól MENTESEK.