fbpx
< Konyha

A természetes mosogatószivacs, súroló szivacs választásával jól döntesz.

Ugyanis a hagyományos szivacsok általában műanyagból készülnek, és évszázadokig tart a lebomlásuk. Nem újrahasznosíthatóak és biológiailag katasztrofális károkat okoznak – a többi műanyag tárgyakkal együtt.

A mosogatás mindenki számára elengedhetetlen teendő. Minden nap mosogatunk. Edényeket, serpenyőket, evőeszközöket, tányérokat és bármi mást, amit a konyhában használunk.
Annyira gyakori feladat, hogy könnyen megfeledkezhetünk környezeti hatásairól

MIKROMŰANYAGOK ÚTJA 

műanyag szigetek az óceánokon
Forrás: Pinterest

Mi (a NANRI-s család) a saját életünkben is igyekszünk mindenből a természeteset, fenntarthatót választani. Nagyon szeretjük a termékeinket, természetesen mindet teszteltük és amit csak lehet használunk is, így teljes bizalommal és szeretettel ajánljuk Neked is. 🌱

Természetes mosogatószivacs vagy súroló szivacs karbantartása:

Használattól függően hetente vagy két hetente fertőtlenítsd ecetes vízben. Egy tálba önts kb. fél liter vizet és 1dl 20%-os ecetet. Ebben áztasd kb. 10 percig. Áztatás után sima vízzel öblítsd át. A műanyag, hagyományos szivacsokat is hetente ajánlott fertőtleníteni.

Ha teljesen elhasználódott mehet egyenest a komposztálóba, természetes összetételéből adódóan teljes egészében komposztálható.

Tippek vegyszermentes takarításhoz

vegyszermentes takarítás

Fürdőszoba, konyha, kert, teraszok, fa, kovácsoltvas bútorok tisztításához a fekete szappan koncentrátum a legjobb barátnőd lesz – ezt garantáljuk 💚.

Felületaktív anyagok-, oldószer-, színezék-, illatanyag-, tartósítószer- és kémiai adalékanyag MENTES, biológiailag lebomló, környezetbarát ÖKO tisztítószer. Szűretlen olíva olajból, hagyományos receptúra alapján főzött folyékony tisztítószer.

Szennyeződéstől függően használható hígítatlanul is.

Recept: 1 liter meleg víz + 6-7 evőkanál fekete szappan koncentrátum + 1 evőkanál szódabikarbóna (ez elhagyható, ha a víz nem túl kemény). Mindig fokozatosan érdemes hígítani  a fekete szappan koncentrátumot, mert akkor könnyebben feloldódik.

Felrázni nem ajánlatos, mert nagyon habzik. Ezt a felhígított tisztítószert mi szórófejes üvegbe öntjük és közvetlenül a tisztítandó felületre vagy a takarításhoz használt eszközre spricceljük.

Természetes súroló szivacsot, Luffa szivacsot, nyeles kefét, vagy a háztartási kefét, sima rongyot használva takarítjuk le a sütőt, a grillt, a csempét, a mosogatót, a mosdót, a kádat, fa felületeket, a polcokat, asztalt, fém felületeket, csapot – mindent. Hígítatlanul például a kerámia sütő lapon használjuk, amikor valami makacsul ráég a lapra.

A fenti képen található eszközöket az alábbi gombokra kattintva találod meg boltunkban:

FEKETE SZAPPAN SZÓRÓFEJES ÜVEG 500ml

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

Frequently bought together

3 490 Ft
2 db termék

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Természetes mosogatószivacs súroló szivacs”

Your email address will not be published. Required fields are marked

természetes mosogatószivacs súroló szivacs Természetes mosogatószivacs sú...

1 690 Ft