fbpx
< Otthon

LEGJOBB TIPPEK SZÓDABIKARBÓNA HASZNÁLATÁHOZ:

Folyékony mosószer készítése érzékeny bőrre – baba mosószer: Keverj össze 60 g fehér marseille-i szappanpelyhet egy evőkanál szódabikarbónával. Adj hozzá 2 liter forró vizet. Jól rázd össze, hogy a szappanpelyhek teljesen feloldódjanak – már használhatod is (használat előtt mindig rázd fel). Fehér Marseille szappant ITT találsz nálunk.

Méregtelenítő lábfürdő, lefekvés előtt: egy lavórba önts jó meleg vizet, szórj bele 1 evőkanál szódabikarbónát + 2 kiskanál sót + 5 csepp levendula illóolajat és vedd magadhoz kedvenc könyvedet. Áztasd benne a lábad min. 30 percig. Egy luffa szivacs szelettel dörzsöld át a fáradt végtagjaidat a talpadtól egészen a térdedig. Rengeteg méreganyag ürülhet így ki a testedből, valamint nyugodt alvást biztosít. Lábdagadásra kiváló gyógymód. 2 naponta nyugodtan ismételheted – mert megérdemled…

Hűtőgép tisztításához: forró vízben oldott szódabikarbónával töröld át a hűtőt – teljesen eltünteti a „hűtő szagot” és olyan lesz a hűtőd, mintha most vásároltad volna. Két tisztítás között is eltünteti a kellemetlen étel-szagokat: kis tálkában tegyél szódabikarbónát a középső polcra, hagyd nyugodtan ott…

– Oldj fel fél liter vízben 2 evőkanál szódabikarbónát, spricceld le vele a csempét, konyhapultot, mikródat és len tisztító konyharuhával töröld át.

WC szagtalanításához: Szórd körbe a vízkő-karimát a kagyló alján, majd hagyd hatni kb. 30 percet, majd súrold át WC kefével. 

Lefolyó tisztítása: szórj 3-4 evőkanál szódabikarbónát az eldugult lefolyóba és önts rá 2dl 20%-os ecetet. Elkezd majd jól pezsegni. Hagyd így 1 órát, hogy dolgozni tudjon a keverék, majd öblítsd le 2 liter jó forró vízzel. Ha szükséges, akkor ismételd meg folyamatot.

Tűzhely tisztítása: bármilyen leégett szennyeződést letudsz takarítani szódabikarbónával. Szórd a tűzhelyre vagy a kerámia lapra és vizes luffa súroló szivaccsal (ITT találsz nálunk) jól dörzsöld át. Nem karcolja a felületet.

Szőnyeg tisztítása: Évente egyszer érdemes a szőnyegek alapos tisztítása, szagtalanítása. Ezt megteheted szárazon is, durva vegyszerek nélkül. Hogyan is kezdj neki? Először alaposan porszívózd át a szőnyeget. Szórj szódabikarbónát a szőnyeg teljes felületére. Annyit, mintha almás pite lenne, és megszórnád fahéjas porcukorral 🙂 Súroló kefével fésüld át az egészet (súroló kefét ITT találsz nálunk). Haladj kockánként, hátra fele és akkor te sem fogsz térdig fürdeni a szódabikarbónában. Hagyd így körülbelül 3 órát. Ezt követően könnyedén össze tudod porszívózni. A szódabikarbóna ráadásul szagtalanít, így a rossz szagoktól is megszabadulhatsz. Természetesen ha hosszú szálú, nehezen porszívózható szőnyeged van, akkor ezt vedd figyelembe és ne 5kg szódabikarbónát szórj rá.

Származási hely: Lengyelország

FIGYELMEZTETÉS!: nagy mennyiségben veszélyes lehet, ügyelj, hogy gyermekektől és háziállatoktól tartsd távol. 

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “SZÓDABIKARBÓNA”

Your email address will not be published. Required fields are marked

szódabikarbóna SZÓDABIKARBÓNA

Értesítést kérek, ha újra elérhető lesz